overzicht artikelen

Professional aan het woord - Manon Hofstede

In deze rubriek vragen wij huidprofessionals en voedingskundigen hoe zijn aankijken tegen de rol van voeding bij huidbehandelingen. Zij delen hun kennis en inspireren hiermee andere professionals om zich te verdiepen op het gebied van voeding en de huid. Dit keer spraken wij Manon Hofstede, huidtherapeute bij Bey by Bergman Clinics.

Wil je jezelf voorstellen? Wie ben je, welke functie heb je en hoe lang heb je ervaring in de huidbranche?

“Mijn naam is Manon Hofstede en ik ben 5 jaar geleden afgestudeerd als huidtherapeut aan de Haagse Hogeschool. Ik heb ruim 2 jaar gewerkt in een kliniek waar ik samenwerkte met 5 andere huidtherapeuten en ik veel verschillende soorten behandelingen deed. Ik merkte hier dat huidverbetering echt mijn passie is en ik merkte dat samenwerken met andere disciplines erg mijn interesse trok. Ik heb toen de overstap gemaakt en werk nu bij Bey by Bergman Clinics waar ik in een multidisciplinair team met onder andere dermatologen, vaatchirurgen, cosmetisch artsen en plastisch chirurgen samenwerk aan zo hoogst mogelijke resultaten. Momenteel ligt voor mij de focus op huidverbetering en doe ik veel littekenbehandelingen, acnebehandelingen en laserbehandelingen.”

 

Wie of wat heeft jou geïnspireerd om je te verdiepen in voeding en de huid?

“Ik zie voeding als een heel belangrijk onderdeel van de algehele gezondheid en ik ben hier zelf veel mee bezig. Ik zie ook dat in de kliniek betere resultaten worden gehaald wanneer iemand gezond leeft. Ik wilde meer kennis hierover en heb er toen voor gekozen scholingen te volgen.”

Manon volgde de opleiding ‘Voeding, suppletie en huidveroudering’ van het Kennisinstituut voor Voeding & Huid. Wil jij de opleiding ook volgen? Klik hier voor meer informatie en om aan te melden. 

Naar opleidingen

“Ik vond de training van KIVH erg interessant en zinvol. Door de wetenschappelijke kijk op de zin en onzin van supplementen heb ik veel kennis opgedaan” – Manon

 

Hoe zie jij de rol van voeding (en suppletie) bij huidbehandelingen over 5 jaar?

“De rol van voeding zal alleen nog maar belangrijker worden in de komende jaren. Ik denk dat we moeten streven naar een zo volledig mogelijk voedingspatroon en suppletie alleen moeten inzetten wanneer het nodig is als aanvulling. Ik hoop dat iedereen zich ook bewust wordt van het verschil wat je kunt maken door hier rekening mee te houden.”

 

Welk product eet je het liefst om jouw huidgezondheid te verbeteren of behouden?

“Onverzadigde vetten, zoals avocado en verse zalm. Daarnaast hou ik erg van gevarieerd eten en ben ik gek op alle fruitsoorten.”

 

Welk product vermijd je absoluut, omdat je weet dat het slecht is voor je huid?

“Ik rook niet en probeer de inname van alcohol en gefrituurde producten zo veel mogelijk te beperken.”

Wist je dat Manon heeft meegewerkt aan de opleiding ‘Voeding, suppletie en acne’? Alleen samen kom je tot de beste inzichten. Wil jij deze opleiding volgen? Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven. 

Naar opleidingen

Welke boodschap zou je graag willen delen met de andere professionals in de huidbranche?

“Neem ook eens vragen over de inname van voeding op in een intake gesprek, door hier ook adviezen over te geven of de cliënt door te verwijzen naar een diëtist kun je soms een huidprobleem veel beter behandelen.”

 

Wil je meer weten over Manon en met haar in contact komen? Ga dan naar haar LinkedIn:

Wil je meer leren over voeding en de huid? Volg dan onze geaccrediteerde online opleidingen!