Opleiding 'Voeding, suppletie en huidveroudering'

Start dagelijks in 2021 - [ONLINE]

Direct inschrijven

Er worden tal van diëten en supplementen aangeboden en ingezet rondom huidbehandelingen. Zie jij door de bomen het bos nog?

In de opleiding ‘Voeding, suppletie en huidveroudering’ gaan we onder andere in op de zin en onzin van allerlei voedingspatronen en supplementen en vertellen wij je waar je op moet letten bij het beoordelen ervan. Ook zullen we alle laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van een gezond voedingspatroon en de huid met je delen, zodat je weer helemaal up to date bent. Bovenal leer je alle kennis praktisch toe te passen, zodat je een absolute meerwaarde kunt bieden tijdens jouw behandelingen. De training bestaat uit 10 modules en wordt verstrekt in de vorm van interactieve video’s die je op elk gewenst moment kunt volgen. Lees hieronder meer…

Voeding en huidveroudering
Leerdoelen en inhoud

Wat kun je verwachten van de opleiding?

Leerdoel(en):

Na de opleiding is de student op de hoogte van het  huidverouderingsproces & de intrinsieke en extrinsieke factoren van huidveroudering.

Inhoud:

We gaan eerst in op de anatomie en fysiologie van de huid, waarna we het huidverouderingsproces nader toelichten.

Leerdoel(en):

Na de opleiding is de student op de hoogte welke voedingsmiddelen het huidverouderingsproces versnellen, of kunnen vertragen. 

Na de opleiding weet de student wat het optimale voedingspatroon is ter preventie van huidveroudering. 

Na de opleiding kan de student een doorvertaling maken naar de praktijk met het geven van voedingsadvies ter preventie van huidveroudering.

Inhoud:

Deze module is opgedeeld in twee delen. 

In deel één (basiskennis) gaan we in op de basiskennis die nodig is om de rest van de opleiding te kunnen volgen. Je krijgt een leesopdracht en we helpen jou jezelf te toetsen op of je voldoende beschikt over de basiskennis.

In het tweede gedeelte (Voedingspatronen) van deze module gaan we in op wat er bewezen is op het gebied van voedingspatronen en huidveroudering. 

Leerdoel(en):

Na de opleiding weet de student alles over het werkingsmechanisme van collageen bij huidveroudering.

Na de opleiding is de student op de hoogte van de laatste wetenschappelijke inzichten van collageen en hoe dit in de praktijk, met welke doseringen, ingezet kan worden ter preventie van huidveroudering.

Inhoud:

In module 3 staat collageen centraal. Misschien wel het meest populaire ingrediënt tegen huidveroudering. Wij delen de laatste stand van wetenschappelijk onderzoek met je en maken een praktische doorvertaling. Ook leer je in deze module waar je op moet letten bij suppletie met collageen, zodat je je klanten straks goed en transparant kunt adviseren.

Leerdoel(en):

Na de opleiding is de student op de hoogte van de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van carotenoïden en de huid en weet de student welke vormen en doseringen effectief zijn ter preventie van huidveroudering.

Inhoud:

In deze module lichten we toe wat carotenoïden zijn en zullen we de carotenoïden aanhalen die bewezen effectief zijn om huidveroudering te vertragen en/of terug te dringen. 

Het betreft de carotenoiden beta-caroteen, astaxanthine, lycopeen, luteïne en zeaxanthine. Wat zegt de wetenschap over doseringen, opname en veiligheid? En hoe vertel je dit aan jouw klanten?

Leerdoel(en):

Na de opleiding weet de student welke vitamines een bewezen effect hebben rondom huidveroudering en welke aandachtspunten belangrijk zijn.

Inhoud:

In deze module gaan we in op de vitamines waarvan bewezen is dat ze een effect hebben rondom huidveroudering. De vitamines die we uitgebreid behandelen zijn vitamine C en E. Er zijn wel meer vitamines die de huid van binnenuit voeden, bv. vitamine D en B3, maar direct bewijs voor de inname van deze vitamines en de invloed op huidveroudering is er niet. Wel hebben ze andere relevante functies in de huid die noemenswaardig zijn. Daarom nemen we ook deze vitamines mee.

Leerdoel(en):

Na de opleiding weet de student welke mineralen een bewezen effect hebben rondom huidveroudering en welke aandachtspunten belangrijk zijn.

Inhoud:

In deze module gaan we het hebben over mineralen, of eigenlijk spoorelementen, namelijk zink en koper. Ook behandelen we silicium, wat officieel niet als een essentieel nutriënt wordt gezien, maar volgens onderzoek wel voordelige effecten heeft rondom huidveroudering.

Leerdoel(en):

Na de opleiding kan de student antwoord geven op de vraag of de anti aging stoffen ‘hyaluronzuur, glucosamine en flavonoïden die in in veel anti-aging supplementen zitten ook echt werkzaam en wetenschappelijk onderbouwd zijn.

Inhoud:

We gaan het in deze module hebben over de veelbelovende stof die ook in fillers wordt gebruikt, hyaluronzuur. Zou dit ook van binnenuit werken? En hoe zit het met glucosamine en flavonoïden, die zitten toch ook veel in anti-aging supplementen? Werken ze echt tegen huidveroudering en waar moet je op letten bij het adviseren ervan? In deze module, module 7 hebben we de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet.

Leerdoel(en):

Na de opleiding weet de student wat veel geziene fabels en misleidingen zijn, zodat de opleiding weet waar op gelet moet worden om een voedingssupplementen kritisch te beoordelen.

Na de opleiding is de student op de hoogte van welke ingrediënten ‘niet’ bewezen zijn tegen huidveroudering.

Inhoud:

Het is een korte module, want we willen voeding en suppletie van een positieve kant benaderen. Maar het is wel goed om als professional scherp te zijn op wat er in de markt gebeurt en na te gaan in hoeverre je ergens achter staat. Zie jij door de bomen het bos nog? Waar let jij op als professional? Ga je voor commercie of voor wetenschappelijk onderbouwd? Of een combinatie van beide? KIVH staat achter wetenschappelijk onderbouwd. In deze module gaan we kritisch in op ingrediënten waarvoor nog onvoldoende onderzoek is om de werking ervan bij huidveroudering te kunnen beoordelen.

Leerdoel(en):

Na de opleiding weet de student welke wetgeving en kwaliteitsaspecten van belang zijn bij het aanprijzen van voedingssupplementen.

Inhoud:

Als je kiest voor het inzetten van supplementen is het waardevol om voor een combinatieproduct te gaan. Zo hebben de ingrediënten een synergetische werking en hoeft jouw klant maar één supplement in te nemen. Echter, als het om supplementen gaat, zou je een aantal kwaliteitsaspecten in acht moeten houden. Veel grondstoffen zijn erg gevoelig voor onder andere lucht, licht en vocht, wat ervoor zorgt dat er na een dag al niet meer in het product kan zitten wat er op de verpakking staat. Met alleen een lijst van goede grondstoffen ben je er dus nog lang niet. 

Leerdoel(en):

Na de opleiding weet de student welk voedingspatroon, welke adviezen en welke ingrediënten bewezen zijn en bijdragen ter preventie van huidveroudering.

Inhoud:

Deze module geeft een samenvatting van alle belangrijke punten, want we kunnen ons heel goed voorstellen dat het allemaal veel informatie is. Dus geen zorgen, mocht het allemaal gaan duizelen, na deze module vallen de puzzelstukjes vast in elkaar. 

Praktische informatie

Docent(en): Inge Backx & Samantha Jordaans.

Datum: De opleiding start dagelijks. Zodra jouw betaling binnen is wordt een link gestuurd waarmee je de opleiding op een door jou gewenst moment en in jouw tempo kunt volgen. Je hebt hier 2 maanden de tijd voor. De opleiding duurt ca. 1,5 dag.

Tijd: Je kunt de opleiding op elk gewenst moment volgen, pauzeren of opnieuw volgen. Maak een goede planning. Na jouw aanmelding krijg je een werkboek waarin we een voorbeeldplanning met je delen. 

Locatie: Online (via een laptop, tablet of smartphone).

Duur: Het doorlopen van alle modules zal ongeveer 1,5 dag in beslag nemen. Je hebt hier 2 maanden de tijd voor. 

Kosten: €299,00 (excl. 21% BTW) voor de gehele opleiding, inclusief lesmateriaal, examen EN certificaat. (Restitutie niet mogelijk. Extra verlenging mogelijk: €50,-).

Doelgroep en vereist beginniveau: Schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten, diëtisten, voedingskundigen, cosmetisch artsen en dermatologen met basiskennis op het gebied van de anatomie en fysiologie van de huid en kennis van micro- en macronutriënten. 

Accreditatie: Voor diëtisten en huidtherapeuten zijn er 11 accreditatiepunten toegekend door ADAP. En voor schoonheidsspecialisten gelden 19 accreditatiepunten via SKIN register. 

Werkvorm: Je volgt verschillende webcollege’s, beantwoordt oefenvragen, maakt praktijkopdrachten en leest interessante literatuur.

Toetsing: Binnen 2 maanden na de start van de opleiding dien je een schriftelijk (open boek) examen te voltooien. Het examen bestaat uit multiple choice vragen. Elke 2 maanden kijken we de gemaakte examens na. Heb jij jouw examen ingeleverd en jouw evaluatieformulier ingediend dan kijken we ook jouw examen na. Bij een voldoende ontvang je jouw persoonlijke deelnamecertificaat en regelen wij indien van toepassing jouw accreditatiepunten. 

Aanmelden:Door je aan te melden via onderstaande button kun je deelnemen aan de opleiding. Je kunt dan makkelijk en snel via iDEAL betalen. Zodra de betaling is voldaan ontvang je een bevestiging van jouw inschrijving en alle informatie die je nodig hebt voor jouw deelname. 

Algemene voorwaarden: Door je aan te melden ga je akkoord met de algemene voorwaarden rondom aanmelding, afmelding en betaling.