Opleiding 'Voeding en eczeem'

Start vanaf 1 november 2023 [ONLINE]

Pre-order nu met €50,- korting!

Direct inschrijven

De meest complete opleiding over voeding en eczeem.

In de opleiding ‘Voeding en eczeem’ leer je wat voedselallergieën en eczeem met elkaar te maken hebben en wat er bekend is over voedingstriggers en voedingspatronen bij eczeem. Ook wordt je door de gespecialiseerde master docent op een betrouwbare manier meegenomen in de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van de darmen en de invloed hiervan op eczeem. Bovenal leer je alle kennis praktisch toe te passen, zodat je een absolute meerwaarde kunt bieden tijdens jouw behandelingen. De opleiding bestaat uit 10 modules en wordt verstrekt in de vorm van interactieve video’s die je op elk gewenst moment kunt volgen. Lees hieronder meer…

Voeding en eczeem
Leerdoelen en inhoud

Wat kun je verwachten van de opleiding?

Deze opleiding is opgebouwd uit 10 modules:

  • Module 1.  Basisprincipes van eczeem – Wat is eczeem en wat is de prevalentie, pathofysiologie? Wat zijn de huidige behandelrichtlijnen en in hoeverre hebben deze invloed op de voedingsstatus. 
  • Module 2. Voedselallergieën – Wat is een voedselallergie? Hoe wordt het gediagnostiseerd, wat is de pathogenese van een voedselallergie? En in hoeverre hebben eczeem en voedselallergieën met elkaar te maken?
  • Module 3. Voedingstriggers bij eczeem – Welke voedingstriggers zijn gerelateerd aan eczeem en wat zegt de wetenschap hierover?
  • Module 4. Voedingspatronen en eczeem – Welke voedingspatronen zijn in verband gebracht met eczeem?
  • Module 5. Micronutriënten en eczeem – Wat zegt de wetenschap over micronutriënten en eczeem?
  • Module 6. Eczeem en de darmgezondheid – Wat is de link tussen eczeem en de darmgezondheid? 
  • Module 7. Eczeem en darmaandoeningen – Welke darmaandoeningen zijn gerelateerd aan eczeem?
  • Module 8. Eczeem en andere ziekten – Wat is de link tussen eczeem en obesitas, hart- en vaatziekten en diabetes?
  • Module 9. Leefstijl en eczeem – Welke leefstijlfactoren zijn gerelateerd aan eczeem?
  • Module 10. Adviezen in de praktijk – Hoe kunnen we de laatste wetenschappelijke inzichten meenemen naar de praktijk?

Praktische informatie

Docent(en): Mw. MSc. S. M. Jordaans, voedingswetenschapper/epidemioloog en diëtist is hoofddocent van de opleiding. Bij vragen denken onze diëtisten graag mee met jouw casussen en geven direct antwoord op jouw inhoudelijke vragen. 

Datum: De opleiding start dagelijks. Zodra je je hebt ingeschreven en jouw betaling binnen is krijg je toegang tot de opleidingsomgeving. Je kunt de opleiding dan op een door jou gewenst moment en in jouw tempo kunt volgen. De opleiding duurt ca. 30 uur. Je mag hier zolang over doen als je wilt en hebt onbeperkt toegang tot het lesmateriaal.

Tijd: Je kunt de opleiding op elk gewenst moment volgen, pauzeren of opnieuw volgen. Je krijgt onbeperkt toegang tot de opleidingsomgeving en kunt gebruikmaken van het contact met onze diëtisten. Zij denken graag mee met jouw casussen. Tip: maak een goede planning. Hulp nodig? Dan helpen wij je daar bij door met je mee te denken. Leren moet vooral leuk en relaxed zijn!

Locatie: Online (via een laptop, tablet of smartphone).

Duur: Het doorlopen van alle modules zal ongeveer 30 uur in beslag nemen, afhankelijk van hoe snel je door de video’s en opdrachten heen gaat. 

Kosten: Pre-order nu tot 1 november met €50,- korting! Schrijf je nu in en betaal tot 1 november slechts €399,- voor de gehele opleiding, inclusief lesmateriaal, examen EN certificaat.* 

Doelgroep en vereist beginniveau: Schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten, diëtisten, voedingskundigen, cosmetisch artsen en dermatologen met basiskennis op het gebied van de anatomie en fysiologie van de huid en kennis van micro- en macronutriënten. 

Accreditatie: Accreditatie wordt aangevraagd bij SKIN, ADAP en MBOG . Op verzoek wordt ook accreditatie voor andere beroepsgroepen aangevraagd. Mail naar info@kivh.nl voor jouw verzoek. 

Werkvorm: Je volgt verschillende webcollege’s/videoclips, beantwoordt oefenvragen, maakt praktijkopdrachten en leest interessante literatuur. Je wordt automatisch lid van de besloten Facebook ‘Voeding en de huid’ community waarbij je direct antwoord krijgt op jouw vragen, er met je mee wordt gedacht bij casussen en waarbij ruimte is voor overleg met andere professionals. 

Toetsing: Als je alle modules hebt doorlopen dien je een schriftelijk examen te voltooien. Het examen bestaat uit multiple choice vragen en een casus. Elke 2 maanden kijken we de gemaakte examens na. Heb jij jouw examen ingeleverd en jouw evaluatieformulier ingediend dan kijken we ook jouw examen na. Bij een voldoende ontvang je jouw persoonlijke deelnamecertificaat en regelen wij indien van toepassing jouw accreditatiepunten. 

Aanmelden: Door je in te schrijven via de inschrijfbutton (bovenaan deze pagina of hieronder) kun je deelnemen aan de opleiding. Je kunt dan veilig betalen via iDEAL, Credit Card of Bancontact (België). Zodra de betaling is voldaan ontvang je een bevestiging van jouw inschrijving. LET OP: deze opleiding start vanaf 1 november 2023. Vanaf deze datum krijg je al het lesmateriaal en de online opleidingsomgeving te zien in jouw account. 

Algemene voorwaarden: Door je aan te melden ga je akkoord met de algemene voorwaarden rondom aanmelding, afmelding en betaling. 

* De pre-order actie loopt tot 1 november 2023. Prijzen zijn excl. 21% BTW. Restitutie niet mogelijk.