Over KIVH

'Voeding hoort een vast onderdeel te zijn van huidbehandelingen'

Wij maken wetenschap praktisch toepasbaar

Het KIVH is een initiatief van Samantha Jordaans, voedingswetenschapper en diëtist. Door haar jarenlange zoektocht naar de juiste aanpak voor haar huidproblemen acne en alopecia androgenetica is ze zich gaan specialiseren in voeding en de huid. Ze studeerde Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool, leerde door voor sportdiëtist en volgde later de master Nutrition and Health aan de Wageningen Universiteit en Research, waar ze i.s.m. onderzoekers van het LUMC onderzoek deed naar vitamine C en E en de huid. Tijdens haar reis zag Samantha een gat tussen wat er in de wetenschappelijke literatuur staat en wat er in de praktijk wordt gezegd op het vlak van voeding en de huid. Door haar achtergrond kan zij wetenschappelijke inzichten goed vertalen naar praktische adviezen. Daarbij is ze altijd kritisch, transparant en genuanceerd. Jaren geleden heeft zij haar routine al gevonden. Haar acne is onder controle en haar eigen volle haardos heeft ze kunnen behouden. Nu werkt zij met haar team aan het vertalen van de wetenschap naar de praktijk, om zoveel mogelijk professionals te leren hoe je voedingsadvies onderdeel kunt maken van de huidbehandeling

Jouw betrouwbare partner

KIVH staat voor Kennisinstituut voor Voeding & Huid. Dit is een specialistisch kennisinstituut op het gebied van voeding, huidgezondheid en huidverbetering. KIVH biedt verschillende diensten en opleidingen aan waarbij wetenschappelijke informatie op een betrouwbare manier wordt vertaald naar praktische adviezen. 

Het is onze missie om voedingsadvies een vast onderdeel te maken van huidbehandelingen en zo de zorg in de huid- en voedingsbranche verder te verbeteren.

Onze beloftes aan jou

KIVH doet dit door haar specialistische kennis, gebaseerd op wetenschappelijke informatie, over voeding en de huid te delen met gezondheidsprofessionals. Zij biedt hiervoor verschillende diensten aan, waaronder het ontwikkelen van lesmateriaal, het opleiden van (toekomstige) gezondheidsprofessionals, het schrijven voor (vak)bladen & magazines en spreken op congressen en in-company evenementen. Bij de vertaling van de wetenschap naar praktische uitingen wordt het belang van een volwaardige voeding altijd in acht genomen. Het KIVH is een onafhankelijk initiatief van diëtisten en voedingswetenschappers en werkt samen met andere professionals om tot de beste inzichten te komen.