Eén op één voedingsbegeleiding bij huidproblemen

Heb jij acne, rosacea of eczeem en wil je graag persoonlijk voedingsadvies om jouw huid aan te pakken van binnenuit? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden een intensief traject van 3 maanden aan, begeleid door een ervaren huiddiëtist.

Dit wil ik!
Samantha Jordaans - KIVH
Gezond eten

Weet jij wat nu echt gezond is voor de huid?

Er worden zoveel websiteteksten, social media posts en boeken geschreven, en tegenwoordig video's beschikbaar gemaakt over voeding en supplementen, dat het lastig is om te weten wat klopt. Vaak lees je over bizarre eetregels en beperkingen. Restrictieve diëten zijn moeilijk vol te houden en het resultaat op de lange termijn is vaak teleurstellend. Waarom? Omdat je al snel weer terugvalt in oude gewoontes, risico's loopt op tekorten en een ongezonde relatie met voeding.

Wij weten dat voeding samengaat met emoties en gedrag. Die zijn niet van de een op andere dag te veranderen. Gezond eten voor een gezonde huid van binnenuit begint bij een gezonde relatie met jezelf.

Ik wil advies

Vooruitstrevend

Onze visie loopt vooruit op de officiële adviezen en richtlijnen bij huidaandoeningen. Gelukkig komen deze in de loop der jaren steeds dichter bij die van het KIVH. Er wordt in de richtlijnen voor acne bijvoorbeeld pas in 2023 gewezen op bewijs voor een laag glycemisch voedingspatroon bij mensen met acne vulgaris, terwijl dit bij het ons al lang bekend was. Voor het opstellen van de richtlijnen wordt vooral gekeken naar wetenschap van het hoogste niveau. Wij kennen álle studies en houden dus ook rekening met nieuwe inzichten uit observationeel onderzoek, evenals ervaringen uit de praktijk. Wij werken volledig online en werken niet samen met zorgverzekeraars, dus zitten niet vast aan allerlei regels. Daarom kunnen wij de intensieve begeleiding bieden die jij nodig hebt. We zijn er 24/7 voor je!

Onafhankelijke wijsheid

Wij zijn voorstanders van een koolhydraatbewust voedingspatroon. Je zult bij ons geen advies krijgen om stapels boterhammen te eten en we adviseren ook geen chocomel. We moedigen het gebruik van olijfolie en lijnzaadolie aan en vinden margarine niet zo nodig. Wij geloven sterk in het belang van het consumeren van veel meer groenten; 500 gram krijg je met onze methode  binnen. Volle(!) zuivel zien wij als een gezonde keuze en we weten ook wat volwaardige alternatieven zijn indien nodig en gewenst. Onze benadering is gebaseerd op wetenschappelijke kennis, we denken logisch na. Ook hebben we veel productkennis, maar werken onafhankelijk. Daarbij houden we van lekker eten. Het leven is een feestje!

Expertise 1

Voeding en acne

Welke medicijnen en behandelingen hebben invloed op jouw voedingsstatus? Welke persoonlijke triggers zijn van toepassing? Koolhydraatbeperkt en meer plantaardig, hoe bereik je dat en hoe houdt je het vol? En houd je een gezonde relatie met voeding?

Geef mij advies
Voeding en rosacea
Expertise 2

Voeding en rosacea

Geen standaard lijstjes, maar maatwerk. Welke voedingsmiddelen kunnen jouw rosacea triggeren en wat kun je wel gerust eten en in welke mate. Welke kleine aanpassingen in jouw voedingspatroon kunnen een grote impact hebben op jouw huid?

Geef mij advies
Expertise 3

Voeding en eczeem

Welke voedingsmiddelen kunnen jouw immuunsysteem triggeren en welke kunnen jouw huid juist ondersteunen? Hoe kunnen we de ernst van jouw eczeem verbeteren? Hoe ga je om met een eventuele voedselallergie of intoleranties? En hoe voorkom je mogelijke tekorten?

Geef mij advies
Voeding en eczeem

3 maanden begeleiding

Je volgt een persoonlijk en intensief begeleidingstraject bij een gespecialiseerd huiddiëtist. Dit is inclusief een intake van 1 uur en 3x een follow up van 15 minuten middels videobellen.

Dagelijkse stok achter de deur

Je mag 24/7 vragen stellen aan de diëtist via Whatsapp. Dit maakt het contact heel laagdrempelig en zo is de huiddiëtist een stok achter de deur.

Persoonlijke weekmenu's

Je krijgt persoonlijke voorbeeld weekmenu’s en een variatielijst met wetenschappelijk bewezen producten die passen bij de huidaandoening en de wensen en gewoonten van de cliënt zelf.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor een begeleidingstraject van 3 maanden? Dan staan onze diëtisten voor je klaar. Vul onderstaand formulier in, zodat wij je aan een diëtist kunnen koppelen. We nemen na jouw aanmelding zo snel mogelijk contact met je op.

  Mogelijke vragen die je hebt

  De begeleiding duurt 3 maanden. Je volgt een persoonlijk en intensief begeleidingstraject bij een gespecialiseerd huiddiëtist. Dit is inclusief een intake van 1 uur en 3x een follow up van 15 minuten middels videobellen.

  Voor 3 maanden intensieve voedingsbegeleiding betaal je €480,-. Dit is inclusief intake van 60 minuten, 3 follow up gesprekken van 15 minuten en 24/7 Whatsapp contact met de huiddiëtist. Na jouw aanmelding krijg je een factuur. Zodra deze is betaald plannen we de intake in.

  Wij werken niet samen met verzekeraars en voedingsbegeleiding bij huidproblemen wordt niet vergoed.

  Ja, dat kan zeker. Nadat je je hebt aangemeld krijg je 3 maanden lang intensieve begeleiding. Deze tijd is nodig om merkbare resultaten te bereiken. Vind je het fijn om langer begeleid te worden, dan verlengen we in overleg.

  Samenwerken

  Werk als huidprofessional samen met de huiddiëtist.

  • Vind jij het belangrijk dat jouw klanten op een gedegen manier worden begeleid naar een volwaardig voedingspatroon dat aansluit op hun behoeften en op jouw huidbehandelingen?
  • Vind jij het cruciaal dat jouw klant een gezonde relatie met voeding behoudt?
  • Verkies je maatwerk boven standaard eliminatielijsten en strenge diëten?
  • Gun jij jouw klant dat er ook rekening wordt gehouden met gedrag, emoties en gevoel rondom een huidaandoening?

  Werk dan samen en verwijs door naar een gespecialiseerde en geregistreerde huiddiëtist!

  Aanvragen brochure