Home

Diensten

Spreken, schrijven, onderzoeken en meer. Waar kunnen we jou mee van dienst zijn?

Educatie

Met onze opleidingen maak je en echte verdiepingsslag op het gebied van voeding en de huid. 

Opleiding volgen

Spreken

We presenteren de nieuwste wetenschappelijke inzichten op diverse congressen en evenementen.

Laat ons spreken

Contentontwikkeling

We schrijven hoogwaardige teksten over voeding en huid voor diverse doelgroepen.

Teksten uitbesteden

Literatuuronderzoek

Laat ons literatuuronderzoek doen voor jouw bedrijf. Daar zijn we goed in.

Laten we samenwerken
Compleet lesaanbod

Losse en maatwerk opleidingen

De meeste deelnemers aan onze opleidingen volgen de complete opleiding ‘Voeding en huid’. Deze opleiding bestaat uit 4 specialisaties, namelijk: 1) Voeding, suppletie en huidveroudering, 2) Voeding, suppletie en acne, 3) Voeding, suppletie en rosacea, 4) Voeding en eczeem. Het is ook mogelijk om je voor losse specialisaties is te schrijven. Wil jij volledig objectief en wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies kunnen geven en/of samenwerken met andere disciplines voor het beste resultaat? Neem hieronder een kijkje in ons aanbod!

Heb je meer interesse in het inhuren van een spreker? Neem dan contact op via dit formulier. Dan maken wij een vrijblijvend voorstel voor je.


Herken jij dit?

Herken jij dit? Jouw klant/cliënt heeft acne en heeft al van alles geprobeerd om de ernst ervan te verminderen; degene heeft verschillende medicijnen, zoals antibiotica en isotretinoïne gebruikt en vermijdt allerlei voedingsmiddelen. Zo eet en drinkt de klant/cliënt op eigen initiatief geen zuivel en varkensvlees meer. Hij of zij vraagt jou om hulp en vraagt of probiotica zouden helpen. Wat zeg jij dan? Waar let je op als professional, hoe ver ga je in jouw advies en in hoeverre is het wetenschappelijk bewezen?

Ben jij huidprofessional of voedingsdeskundige en werk jij met mensen die last hebben van acne, rosacea, een verouderende huid of andere huidindicaties? Wil jij jouw behandelingen optimaliseren met de juiste voedingsadviezen voor een goede gezondheid van binnenuit? Vind je evidence based werken belangrijk en maak je het graag praktisch voor jouw klant/cliënt?

Dan is het volgen van de opleiding ‘Voeding en de huid’ een absolute must voor jou én jouw klanten.

Wij maken wetenschap praktisch toepasbaar

´Als voedingswetenschappers en diëtisten weten wij als geen ander hoe je onderzoek moet interpreteren. Door onze achtergrond kunnen wij wetenschappelijke inzichten goed vertalen naar praktische adviezen. Daarbij zijn we altijd kritisch, transparant en genuanceerd. Want ieder mens is anders´

Samantha Jordaans, eigenaresse KIVH. 

De opleiding 'Voeding en de huid' is er voor jou als:

 • Jouw klanten vragen om praktisch voedingsadvies;
 • Je niet zomaar wat ‘vage’ adviezen wilt geven, maar jouw klant écht wilt helpen;
 • Je evidence based behandelen erg belangrijk vindt;
 • Je geeft om de gezondheid van jouw klanten;
 • Je niet gelooft in standaard lijstjes;
 • Je echt de diepte in wilt gaan;
 • Je je wilt specialiseren in voeding en de huid;
 • Je open staat voor samenwerken met anderen.

Direct inschrijven

Kosten: €999,- i.p.v. €1272,- (prijzen zijn excl. BTW).

Dit krijg je bij de complete opleiding 'Voeding en de huid'

Een kwalitatieve opleiding ontwikkeld door diëtisten en voedingswetenschappers

Een jaar lang toegang tot al het lesmateriaal en naslagwerk

Online leeromgeving met duidelijke video's en praktijkopdrachten

Een verdieping in de rol van voeding bij specifieke huidindicaties

1 op 1 contact met ons diëtistenteam voor casusbespreking

Een persoonlijk deelnamecertificaat en 40+ accreditatiepunten

Hulp bij het aangaan van multidisciplinaire samenwerkingen

Een handig stappenplan dat je gemakkelijk kunt volgen in de praktijk

Zelfvertrouwen in het geven van voedingsadvies aan jouw klanten

Ja! Dit wil ik

Waarom specialiseren?

 • Doordat jij je specialiseert in een specifiek vakgebied en de onderliggende mechanismen kan je uitgebreider advies geven aan jouw klanten/cliënten. 
 • Als gespecialiseerde professional zorg je ervoor dat je je onderscheid en dat jouw collega’s hun klanten/cliënten naar jou doorverwijzen voor vragen.
 • Voeding is een belangrijk onderdeel van ons dagelijkse bestaan. Het leeft bij de klant/cliënt die van alles hoort en leest. Jij kan hen straks de waarheid vertellen. 
 • Je leert hoe je op een evidence based manier de voedselinname kunt navragen. Hierdoor kun je op maat gemaakt advies geven. Hierdoor zal de klant/cliënt meer gemotiveerd zijn de adviezen op te volgen en dat draagt bij aan de therapietrouw van jouw klant/cliënt. 

Bekijk programma
Kennisbank

Histamine, voeding en eczeem

Er zijn speculaties over de relatie tussen bepaalde voedingstriggers die de eczeemsymptomen kunnen verergeren. Neem bijvoorbeeld histaminerijke voedingsmiddelen. Wat is histamine nu eigenlijk, waar zit het is en wat zegt de wetenschap over de link tussen histamine, voeding en eczeem?

De 5 belangrijkste vragen voor voedingsadvies bij eczeem.

Tijdens de intake met een eczeempatiënt is het belangrijk om aandacht te besteden aan het voedingspatroon. Dit kan namelijk in verband staan met de ernst van de symptomen of het patroon waarin eczeem zich manifesteert. Als behandelaar zou je deze 5 vragen moeten stellen aan de patiënt.

De darm-huid connectie en acne: de waarheid boven tafel

De relatie tussen de darmen en de huid, er worden allerlei boeken, columns en blogs over geschreven. Huidprofessionals die zich al wat verder in dit onderwerp hebben verdiept zweren bij het herstellen van de darmen voor een rustige huid. Maar wat zegt de wetenschap nu eigenlijk?

Voedingsadvies bij rosacea, hoe pak je dit aan?

De relatie tussen de darmen en de huid, er worden allerlei boeken, columns en blogs over geschreven. Huidprofessionals die zich al wat verder in dit onderwerp hebben verdiept zweren bij het herstellen van de darmen voor een rustige huid. Maar wat zegt de wetenschap nu eigenlijk?