Home

Voeding- en leefstijl voor zichtbaar resultaat

”Welkom bij KIVH, waar mijn persoonlijke reis een bron van inspiratie is. Als oprichtster heb ik zelf gestreden tegen alopecia androgenetica en acne, uitdagingen die ik succesvol heb aangepakt door de kracht van voeding en leefstijl te ontdekken. Door gerichte voedings- en leefstijlaanpassingen heb ik mijn acne kunnen verminderen en dikke haardos kunnen behouden. Deze persoonlijke ervaring vormt de kern van ons instituut, waar wetenschap en praktijk samenkomen. En ik ben zo trots en dankbaar dat ik al zoveel anderen en heb mogen inspireren.” 

– Samantha Jordaans – diëtist, voedingswetenschapper en oprichtster KIVH

Vooruitstrevend

Onze visie loopt vooruit op de officiële adviezen en richtlijnen bij huidaandoeningen. Gelukkig komen deze in de loop der jaren steeds dichter bij die van het KIVH. Er wordt in de richtlijnen voor acne bijvoorbeeld pas in 2023 gewezen op bewijs voor een laag glycemisch voedingspatroon bij mensen met acne vulgaris, terwijl dit bij het ons al lang bekend was. Voor het opstellen van de richtlijnen wordt vooral gekeken naar wetenschap van het hoogste niveau. Wij kennen álle studies en houden dus ook rekening met nieuwe inzichten uit observationeel onderzoek, evenals ervaringen uit de praktijk. Wij werken volledig online en werken niet samen met zorgverzekeraars, dus zitten niet vast aan allerlei regels. Daarom kunnen wij de intensieve begeleiding bieden die jij nodig hebt. We zijn er 24/7 voor je!

Onafhankelijke wijsheid

Wij zijn voorstanders van een koolhydraatbewust voedingspatroon. Je zult bij ons geen advies krijgen om stapels boterhammen te eten en we adviseren ook geen chocomel. We moedigen het gebruik van olijfolie en lijnzaadolie aan en vinden margarine niet zo nodig. Wij geloven sterk in het belang van het consumeren van veel meer groenten; 500 gram krijg je met onze methode  binnen. Volle(!) zuivel zien wij als een gezonde keuze en we weten ook wat volwaardige alternatieven zijn indien nodig en gewenst. Onze benadering is gebaseerd op wetenschappelijke kennis, we denken logisch na. Ook hebben we veel productkennis, maar werken onafhankelijk. Daarbij houden we van lekker eten. Het leven is een feestje!

Compleet lesaanbod voor professionals

Ga écht aan de slag met voedingsadvies

Verrijk jouw expertise door onze professionele opleidingen te volgen. We maken een verdiepingsslag en vertellen je alles over hoe jij voedingsadvies onderdeel kunt maken van jouw huidbehandelingen. Ontdek wat je met voeding kunt bereiken en specialiseer jezelf in het begeleiden van cliënten met specifieke huidcondities, zoals acne, huidveroudering, rosacea en eczeem.

Schrijf je vandaag nog in voor een online opleiding, masterclass of fysieke bijeenkomst!

Voordelig opleidingspakket

De 10 daagse online opleiding 'Voeding en huid' is er voor jou als:

Je nog niet alles weet over voeding en de huid;

Je een opleiding wilt volgen met de beste prijs-kwaliteit verhouding;

Je niet zomaar wat ‘vage’ adviezen wilt geven, maar jouw klant écht wilt helpen;

Je evidence based behandelen belangrijk vindt;

Je geeft om de gezondheid van jouw klanten;

Je niet gelooft in standaard lijstjes, maar in maatwerk;

Je echt de diepte in wilt gaan; Je je wilt specialiseren in voeding en de huid;

Je open staat voor samenwerken met anderen.

Direct inschrijven

Eén op één voedingsbegeleiding bij huidproblemen

Heb jij zelf last van acne, rosacea of eczeem en wil je graag persoonlijk voedingsadvies om jouw huid aan te pakken van binnenuit? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden een intensief traject van 3 maanden aan, begeleid door een ervaren huiddiëtist.

3 maanden begeleiding

Je volgt een persoonlijk en intensief begeleidingstraject bij een gespecialiseerd huiddiëtist. Dit is inclusief een intake van 1 uur en 3x een follow up van 15 minuten middels videobellen.

Meer informatie

Dagelijkse stok achter de deur

Je mag 24/7 vragen stellen aan de diëtist via Whatsapp. Dit maakt het contact heel laagdrempelig en zo is de huiddiëtist een stok achter de deur.

Meer informatie

Persoonlijke weekmenu's

Je krijgt persoonlijke voorbeeld weekmenu’s en een variatielijst met wetenschappelijk bewezen producten die passen bij de huidaandoening en de wensen en gewoonten van de cliënt zelf.

Meer informatie

Educatie

Met onze opleidingen maak je een verdiepingsslag op het gebied van voeding en de huid.

Volg een opleiding

Spreken

We presenteren de nieuwste wetenschappelijke inzichten op diverse congressen en evenementen.

Spreker inhuren

Contentontwikkeling

We schrijven hoogwaardige teksten over voeding en huid voor diverse doelgroepen.

Teksten uitbesteden

Literatuuronderzoek

Laat ons literatuuronderzoek doen voor jouw bedrijf. Daar zijn we goed in.

Laten we samenwerken

Waarom kiezen voor KIVH?

Onze missie: Voeding onderdeel maken van huidbehandelingen is onze missie. Onze professionals, geworteld in de wereld van de huidzorg en voeding, streven ernaar om andere professionals te inspireren en hen te voorzien van diepgaande kennis om een verschil te maken in de gezondheid van de huid.

Gebaseerd op wetenschap: Wij geloven in de kracht van wetenschap. Onze opleidingen zijn gebaseerd op gedegen wetenschappelijke bevindingen en worden ontwikkeld door deskundigen die actief betrokken zijn bij onderzoek en ontwikkelingen in hun vakgebied.

Praktische toepasbaarheid: De nadruk binnen onze opleidingen ligt op de praktische toepasbaarheid. We bieden niet alleen kennis, maar ook de tools en strategieën om deze kennis direct te integreren in de professionele praktijk.

Gepassioneerd netwerk: Wat ons onderscheidt is ons uitgebreide netwerk van gepassioneerde professionals. Hierbinnen delen we inzichten, inspireren we elkaar en creëren we een netwerk waarin de synergie tussen voeding en huid centraal staat.

Flexibele leermogelijkheden: Wij begrijpen dat iedere professional uniek is. Daarom bieden we flexibele leermogelijkheden, variërend van online scholingen tot praktijkgerichte workshops, om aan de diverse behoeften van onze deelnemers te voldoen.

Persoonlijke ondersteuning: Jouw groei houdt niet op na het voltooien van een scholing. Bij KIVH bieden we voortdurende ondersteuning, zodat je altijd up-to-date blijft met de nieuwste ontwikkelingen en jouw expertise kunt blijven aanscherpen.

Kennisbank

Arseen en huidkanker

Anorganisch arseen in voeding en huidkanker

Wist je dat anorganisch arseen, dat in de aarde voorkomt en dus ook in onze voeding aanwezig is, in verband is gebracht met huidkanker? Laat ons je bijpraten over dit belangrijke onderwerp en lees dit artikel voor tips.

Histamine, voeding en eczeem

Er zijn speculaties over de relatie tussen bepaalde voedingstriggers die de eczeemsymptomen kunnen verergeren. Neem bijvoorbeeld histaminerijke voedingsmiddelen. Wat is histamine nu eigenlijk, waar zit het is en wat zegt de wetenschap over de link tussen histamine, voeding en eczeem?

De 5 belangrijkste vragen voor voedingsadvies bij eczeem.

Tijdens de intake met een eczeempatiënt is het belangrijk om aandacht te besteden aan het voedingspatroon. Dit kan namelijk in verband staan met de ernst van de symptomen of het patroon waarin eczeem zich manifesteert. Als behandelaar zou je deze 5 vragen moeten stellen aan de patiënt.

De darm-huid connectie en acne: de waarheid boven tafel

De relatie tussen de darmen en de huid, er worden allerlei boeken, columns en blogs over geschreven. Huidprofessionals die zich al wat verder in dit onderwerp hebben verdiept zweren bij het herstellen van de darmen voor een rustige huid. Maar wat zegt de wetenschap nu eigenlijk?