Opleiding 'Voeding, suppletie en rosacea'

Start dagelijks - [ONLINE]

Direct inschrijven

Jouw klant/cliënt heeft al van alles geprobeerd, is nu op eigen initiatief ‘histaminevrij’ gaan eten, maar loopt vast. De klant vraagt jou of aardbeien nu ook niet meer mogen en heeft ergens gelezen dat bepaalde supplementen rosaceaklachten kunnen verergeren. Wat zeg je dan? 

Werk jij met mensen die last hebben van rosacea en wil jij jouw behandelingen optimaliseren met de juiste voedingsadviezen voor een rustige huid en goede gezondheid van binnenuit? Dan is het volgen van deze opleiding een absolute must voor jou én jouw klanten.

We hebben veel professionals gesproken en literatuuronderzoek gedaan, waarbij we werkelijk alle studies rondom voeding, suppletie en rosacea hebben gelezen, beoordeeld en gecategoriseerd. De resultaten hebben we vertaald naar een handig stappenplan, die je direct na het volgen van deze evidence based opleiding kunt inzetten in de praktijk, zodat jij onder andere antwoord kunt geven over de casus hierboven. 

De opleiding bestaat uit 10 modules en wordt verstrekt in de vorm van duidelijke en interactieve video’s die je op elk gewenst moment kunt volgen. Lees hieronder meer…

Voeding en rosacea
Leerdoelen en inhoud

Wat kun je verwachten van de opleiding?

Deze opleiding is opgebouwd uit 10 modules:

 • Module 1.  Basisprincipes van rosacea – Anatomie en fysiologie van de huid. Rosacea, huidige behandelmethoden en waarom voeding?  
 • Module 2. Gezonde voeding – Wat zijn voedingsstoffen, wat is een optimaal voedingspatroon en hoe eet Nederland?
 • Module 3. Wetenschappelijk onderzoek – Hoe beoordeel je dat en waarom is er zo weinig bekend over rosacea en voeding?
 • Module 4. Voeding en rosacea – Behandelingen en voedingsstatus, triggers en tekorten en comorbiditeiten.
 • Module 5. Werkingsmechanismen – Voorkennis, invloed van voeding op de pathogenese bij rosacea, rosacea en de darmen.
 • Module 6. Voedingsadvies bij rosacea – Praktische doorvertaling. Werken met een voedingsdagboek en voedingsadvies als onderdeel van de behandeling. 
 • Module 7. Supplementen en rosacea – Wat zegt de literatuur en waar let je op bij het inzetten van supplementen.
 • Module 8. Leefstijl en rosacea – Wat zegt de literatuur over leefstijlfactoren bij rosacea en een integrale aanpak?
 • Module 9. Leefstijl en suppletieadvies – Praktische doorvertaling. Welke leefstijl en suppletieadviezen kun je geven als onderdeel van de behandeling?
 • Module 10. Test je kennis – Examen en evaluatie

 

Leerdoelen:

 • In de opleiding leert de deelnemer wat rosacea is, welke behandelingen er zijn en waarom er aandacht nodig is voor voeding binnen de behandeling;
 • In de opleiding leert de deelnemer wat een volwaardig voedingspatroon is en waar je op moet letten bij het elimineren of teveel nuttigen van bepaalde voedingsmiddelen;
 • In de opleiding leert de deelnemer hoe je voedingsonderzoek moet interpreteren en waarom er zo weinig bekend is over voeding en rosacea;
 • In de opleiding leert de deelnemer welke invloed de huidige rosaceabehandelingen mogelijk hebben op de voedingsstatus;
 • In de opleiding leert de deelnemer welke triggers en tekorten gerelateerd zijn aan rosacea en in hoeverre deze wetenschappelijk zijn onderbouwd;
 • In de opleiding leert de deelnemer welke ziektes zijn geassocieerd met rosacea;
 • In de opleiding leert de deelnemer wat de onderliggende mechanismen zijn van voedingtriggers voor rosacea;
 • In de opleiding leert de deelnemer welke invloed voeding heeft op de pathogenese van rosacea In de opleiding leert de deelnemers wat de relatie is tussen rosacea en de darmen;
 • In de opleiding leert de deelnemer hoe een voedingsanamnese bij rosacea kan worden afgenomen;
 • In de opleiding leert de deelnemer welke praktische voedingsadviezen gegeven kunnen worden bij rosacea;
 • In de opleiding leert de deelnemer in hoeverre supplementen, als aanvulling op de voeding, nuttige zijn bij rosacea en waarop gelet moet worden bij het inzetten ervan;
 • In de opleiding leert de deelnemer welke leefstijlfactoren een rol kunnen spelen bij het risico op en de ernst van rosacea;
 • In de opleiding leert de deelnemer welke leeftsijladviezen en supplementen er ingezet kunnen worden als onderdeel van de behandeling van rosacea;
 • Na het volgen van de opleiding weet de deelnemer hoe voedings-, leefstijl en suppletieadviezen ingezet kunnen worden als onderdeel van de rosaceabehandeling.

Praktische informatie

Docent(en):Mw. MSc. S. M. Jordaans. Diëtist en voedingswetenschapper/epidemioloog is hoofddocent van de opleiding. Bij vragen denken onze diëtisten graag mee met jouw casussen en geven direct antwoord op jouw inhoudelijke vragen. 

Datum: De opleiding start dagelijks. Zodra je je hebt ingeschreven en jouw betaling binnen is krijg je toegang tot de online opleidingsomgeving. Je kunt de opleiding dan op een door jou gewenst moment en in eigen jouw tempo kunt volgen. De opleiding duurt ca. 8-10 uur. Deze kun je verspreiden over 12 maanden. 

Tijd: Je kunt de opleiding op elk gewenst moment volgen, pauzeren of opnieuw volgen. Je krijgt een jaar lang toegang tot de opleidingsomgeving en kunt gebruikmaken van het contact met onze diëtisten. Zij denken graag mee met jouw casussen. Tip: maak een goede planning. Hulp nodig? Dan helpen wij je daar bij door met je mee te denken. Leren moet vooral leuk en relaxed zijn!

Locatie: Online (via een laptop, tablet of smartphone).

Duur: Het doorlopen van alle modules zal ongeveer 8-10 uur in beslag nemen, afhankelijk van hoe snel je door de video’s en opdrachten heen gaat. Je hebt hier een heel jaar de tijd voor. 

Investering: €175,- (excl. 21% BTW), ofwel €17,50 per uur, voor de gehele opleiding, inclusief lesmateriaal, examen EN certificaat en begeleiding. 

Doelgroep: Schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten, diëtisten, voedingskundigen, orthomoleculair therapeuten, leefstijlartsen en dermatologen.

Accreditatie: Geaccrediteerd voor huidtherapeuten, diëtisten (ADAP) en schoonheidsspecialisten (SKIN). 

Werkvorm: Je volgt de opleiding aan de hand van duidelijke en informatieve video’s, je beantwoordt oefenvragen, maakt praktijkopdrachten en leest interessante literatuur.

Naslagwerk: Je kunt al het naslagwerk downloaden in de leeromgeving. Dit is inclusief hand-outs en een handig stappenplan wat een samenvatting vormt van alle modules. Deze kun je na de opleiding gebruiken om te doorlopen bij iedere casus. Heb je het examen afgerond, dan mag je ons team van diëtisten altijd vragen mee te denken met jouw casussen. 

Toetsing: Als je alle modules hebt doorlopen dien je een schriftelijk (open boek) examen te voltooien. Het examen bestaat uit multiple choice vragen. Elke 2 maanden kijken we de gemaakte examens na. Heb jij jouw examen ingeleverd en jouw evaluatieformulier ingediend dan kijken we ook jouw examen na. Bij een voldoende ontvang je jouw persoonlijke deelnamecertificaat en regelen wij indien van toepassing jouw accreditatiepunten

Aanmelden: Door je in te schrijven via de inschrijfbutton (bovenaan deze pagina of hieronder) kun je deelnemen aan de opleiding. Je krijgt dan een mail met factuur en betaalverzoek. Zodra de betaling is voldaan ontvang je een bevestiging van jouw inschrijving per e-mail. Via deze mail vind je tevens alle informatie die je nodig hebt voor jouw deelname. In jouw persoonlijke leeromgeving vind je alle video’s, opdrachten en het naslagwerk.

Algemene voorwaarden: Door je aan te melden ga je akkoord met de algemene voorwaarden rondom aanmelding, afmelding en betaling.